Arbetsprocessen & Villkor

Vid förfrågan

Meddela gärna vad det är för tillverkare och modell på maskinen som kretskortet sitter i och om ni har nån dokumentation att tillhandahålla, exempelvis kopplingsschema eller servicemanual till maskinen. Det underlättar en hel del för mig och det sparar då tid och pengar för er.

Om ni skickar

Vänta på bekräftelse från mig före ni skickar.

Skicka helst som företagspaket, då levereras den direkt till mig. Väljer ni att paketet ska hämtas på utlämningsställe, välj då att den ska skickas till Handlarn i Skråmträsk.

Välj inte Postnord!

Då behöver jag fara till Skellefteå och hämta paketet, kommer dröja innan jag hämtar och jag kommer debitera för dom fyra milens bränslekostnader + arbetstid.

Undersökning på plats hos er

Vill ni att jag kommer till er och undersöker utrustningen, så kan det vara möjligt om det är inom rimligt avstånd från Skråmträsk. Kontakta mig så kan vi diskutera saken. Jag debiterar en reseersättning för körningen.

Normalt så undersöker jag inte utrustningen direkt när jag får in den utan den läggs in i kön. Längden på kön varierar, så fråga om ni vill ha en uppskattning på hur långt bort det är innan jag börjar jobba på utrustningen. Sen kan det komma in akuta jobb som förlänger den tiden.

Akutjobb

Om ditt jobb är akut, meddela det så kan jag försöka prioritera upp den om det är möjligt.

Om jag inte lyckas laga utrustningen eller om ni väljer att avbryta jobbet

Det är ofta tidskrävande att sätta sig in i konstruktionen och att felsöka kretskorten, jag behöver därför, med hjälp av min erfarenhet, jobba fram en hypotes för att spara tid och kundens pengar. Ibland kan jag injicera testsignaler och mäta mig fram till en definitivt trasig komponent men ibland går inte det och ibland väljer jag fel hypotes och säger ett pris på ett byte av komponenter som jag bedömt som trasig eller som bör ha med felet att göra men där felet kvarstår efter byte och test.

Där kan ni som kund självklart välja att avbryta jobbet eller låta mig fortsätta ett nytt varv med felsökning, då jag har fått ny information från bytet som jag kan använda för att skapa en ny hypotes.

Men oavsett om jag behöver kasta in handduken eller om ni som kund avbryter jobbet så behöver ni betala kostnaden för det utförda arbetet som är gjort och eventuella kostnader som hör till jobbet, exempelvis resekostnader, beställda komponenter, förbrukningsvaror etc.